SING ME A RAINBOW


don't
be shy
to follow
my
blog


❤HUSNA hasrudin❤
❝welcome to my blog❞

►warning : ini zon senyap◄





March 21, 2011

jom main teka teki

kalau siape jawab sume soklan dgn betol ade hadiahnye(:


1.saya ada 4 kepala,tiga tgn dan lima kaki.siapakah saya??

2.dlm byk2 tempat berair,air apakah yg cerah?

3.yg di bwh merana,tetapi yg di atas tersangatlah gembira.apakah ia??

4.kenapa kebanyakan guru sejarah mesti botak di belakang?*ckg pompan aku taktau la sebalik tudong dyorg ade rmbot ke tak..hehe..jgn marah ye cikgu(;

5.ia jatuh ke bawah,tapi orang tercari-cari di atas.apa itu?

6.dlm byk2 ikan,ikan apa yg timbul di laut merah?*soklan plg senang

7.tempat apa yg ramai org,tapi senyap sunyi je?

8.agak2 kan,kenapa kucing sembunyikan najisnya??

9.ia ada di depan mata,tapi kita tak nmpk.apakah ia??

10.bagaimanakah cara utk jadikan berat gajah dgn berat semut sama bila di timbang??

11.satu tubuh,2 nyawa.apebende tu??

12.ada 4 org bertubuh besar,pakai 1 payung.tp kenapa mereka x basah?

13.ada 2 apek,tolak 1 nyonya,apa yg akan berlaku??

hokeh,selamat mencuba!hadiah kpd pemenang adalah merupakan pakej penginapan sekeluarga 2 hari 1 malam 1 rumah sendiri..
hee..
memandangkan aq ni masih lg student sekolah,so,takde budget nk bg hadiah.aq cume nk share teka teki ni kt korang.time tgh selak belok 1 majalah ni tetibe ade soklan teka teki,wah excited gile gua!
haha..

4 comments:

aleen aiden said...

aish,klo bab teka teki ni memang hakak fail la jwbnye.hu3

fisa othman said...

banyaknyaa soklan teka teki ni...uhukss tengah memerah otak ni...hehehe...

aleen aiden said...
This comment has been removed by the author.
aleen aiden said...

bile nk bagi jawapan....hee