SING ME A RAINBOW


don't
be shy
to follow
my
blog


❤HUSNA hasrudin❤
❝welcome to my blog❞

►warning : ini zon senyap◄





September 25, 2010

lawak budak sekola







di sebuah sekolah di kawasan pedalaman,terdapat sebuah kelas tingkatan 1 mangkuk yang terkenal dengan pelajarnya yang lambat pick-up(lampu).pada suatu pagi nan indah, Cik Hanan binti Ayun ditugaskan mengajar Bahasa Melayu di kelas itu.

cikgu : bangun..
murid2 : selamat pagi cikgu.
cikgu : selamat pagi sahaja?petang dan malam kamu tak doakan saya?
murid2 : selamat pagi,petang dan malam cikgu.
cikgu : panjang sangat. tak pernah dibuat orang.bukankah lebih baik jika diucapkan 'selamat
sejahtera' sahaja.ringkas dan padat bagi setiap masa dan keadaan
murid2 : selamat sejahtera cikgu!
cikgu : bagus.duduk semua.hari ini cikgu akan mengajar kamu semua mengenal perkataan
berlawanan.apa perkataan berlawan bagi tinggi?
murid2 : rendah..
cikgu : panjang?
murid2 : pendek..
cikgu : cantik?
murid2 : hodoh..
cikgu : gelap?
murid2 : takut..
cikgu : salah!!
murid2 : betul..
cikgu : ini bukan soalan!
murid2 : itu adalah jawapan..
cikgu : berhenti..berhenti!!
murid2 : mula-mula..
cikgu : cukup..cukup!!
murid2 : kurang..kurang
cikgu : oh..tuhan!
murid2 : ho..hamba..
cikgu : dengar sini..saya kata TAKUT salah!!
murid2 : kami dengar GELAP betul.
cikgu : oh..melawan!!
murid2 : ho..mengalah..
cikgu : malas nak ajar kamu!
murid2 : rajin kami nak belajar..
cikgu : ok..pelajaran hari ini sudah tamat!
murid2 : ko..pelajaran hari esok baru bermula..
cikgu : matiii..aku!
murid2 : hidup..kami!!
cikgu : tolonglah..jangan buat saya begini..
murid2 : rajin kami nak belajar..
cikgu : malas nak ajar kamu..
murid2 : rajin kami nak belajar..
cikgu : ok..pelajaran hari ini sudah tamat!
murid2 : ko..pelajaran hari esok bermula..
cikgu : matii..aku!
murid2 : hiduuup...kami!!
cikgu : tolonglah..jangan buat saya bagini..

Akhirnya, Cik Hanan binti Ayun terpaksa dikejarkan ke hospital kerana mengalami tekanan darah yang amat tinggi..KESHIAN..

credit to:quantum SMK BANDAR PUTRA..
haha..

8 comments:

nur said...

wahaha.. entri sengal ni

huϟna™ said...

haha..
mmg sengal ponn!

♥farra♥ said...

menarik.. =)

huϟna™ said...

hakhak..
terimaa kasehh(:

Kuman Chaos said...

hahha memang mental dapat macam tu

Kuman "ekor.." Entry

Nurul Aida Shafiena said...

hahaha.. menarik la.. amik kt majala skola ea..??heheee

shida ♥ said...

haha . kelaka . nak copy boleh ? ^^

huϟna™ said...

sure!